Hvordan styrker man samarbejdet og fællesskabet i en boligforening, hvor forskellige generationer mødes? Dét spørgsmål belyser Julia Lahme i sit oplæg på Boligforeningernes Dag.
Julia Lahme har i mange år arbejdet med at forstå de store bevægelser, der former vores samfund. Med en cand.mag. i Europæisk Etnologi og som trendforsker, kommunikationsekspert og forfatter har hun bl.a. fordybet sig i, hvordan forskellige generationer påvirker hinanden: “Vi kan forklare, hvad der sker mellem generationerne ved at kigge på de store trendbølger, som bevæger vores samfund og samtid,” fortæller hun.
Generationsmødet i boligforeningen
Netop denne forståelse for, hvordan generationer påvirker hinanden, er særlig relevant, når det drejer sig om livet i en boligforening. Her krydser mennesker med vidt forskellige baggrunde og livssituationer hver dag hinandens vej. Nogle har boet i foreningen i 30 år, andre er netop flyttet ind. Nogle har børn, mens andre befinder sig et helt andet sted i livet. Dette kommer til udtryk i forskellige behov, ønsker og måder at kommunikere på, hvilket kan føre til misforståelser og konflikter. Disse situationer handler sjældent om praktiske problemer, men mere om grundlæggende forskelle i værdier og forventninger.
Konkrete genveje til bedre samarbejde
På Boligforeningernes Dag kan deltagerne glæde sig til et sjovt og opløftende oplæg, der udfolder, hvorfor det nogle gange kan være besværligt at arbejde på tværs af generationerne, men også hvordan man kan finde nye måder at løse udfordringerne på. Desuden vil Julia Lahme præsentere deltagerne for en række konkrete genveje til at styrke samarbejdet på tværs af generationer.
“Jeg glæder mig helt vildt til at høre deltagernes spørgsmål og til at forstå, hvad det er, man som bestyrelsesmedlem i en boligforening bider særligt mærke i ved det her oplæg,” slutter Julia Lahme.